fb

“maar voor die functie van kindercoach zijn er niet veel vacatures, dus er is weinig werk in”.

Ze deed een dikke vette aanname. Of eigenlijk 2: dat er weinig vacatures in zijn én dat er weinig werk in is. Nu noemde zij de functie van kindercoach. Maar dit soort aannames hoor ik heel veel, voor allerlei functies maar ook voor andere onderwerpen rondom werk.

We doen ze heel snel als het gaat om werk en ze spelen bij heel veel mensen, niet alleen bij jou. Aannames dat een functie die we het liefst zouden willen, geen optie is. Omdat we de kennis missen, te oud zijn, anderen meer ervaring zullen hebben, we het niet kunnen. En nog allerlei andere redenen.

Maar ze zijn vaak een hele grote rem! Ze zorgen ervoor dat je veel minder in actie komt dan je zou willen. Ze worden ook vaak gedaan doordat je beren op de weg ziet. Die je in veel gevallen ook zelf op de weg zet.

Als we iets spannend vinden dan zien we die beren sneller. Daarin speelt je brein een grote rol: dat wil jou behoeden voor het onbekende en wil risico vermijden. En zal jou op je veilige en bekende plek proberen te houden. Heel hardnekkig maar goed om dat te doorzien!

Een onderwerp waarbij ik ook héél veel aannames hoor is het onderwerp solliciteren. Bijvoorbeeld bij wat deze vrouw zei: “er zijn niet veel vacatures”.

Mijn mening? Misschien zie jij ze niet. Maar ze zijn er wel degelijk, maar:
✨ lang niet alle vacatures zichtbaar op het moment. Omdat bedrijven ze, als ze te lang open staan, ook weer van hun site halen. En omdat er veel vacatures “onder water” zijn: nog vorm worden gegeven of wel aanwezig zijn maar (nog) niet gepubliceerd
✨ bedrijven staan meer dan ooit open voor mensen die op hun pad komen i.p.v. ze werken niet alleen vanuit vacatures
✨ via vacatures solliciteren geeft een relatief kleinere kans op die volgende baan. Er zijn in de deze arbeidsmarkt andere manieren veel succesvoller
✨ het is in elke arbeidsmarkt het geval maar in de huidige arbeidsmarkt zeker: meer mensen dan ooit vinden hun baan via hun netwerk. En niet via vacatures.

Dit is nog maar 1 onderwerp t.a.v. solliciteren. En zo heb ik heel veel tips en inzichten die jij het beste kunt toepassen als jij op zoek bent naar die baan waar jij gelukkig van wordt.

En ik heb net zoveel meest gemaakte fouten die jij beter niet kunt maken als je solliciteert maar die helaas wel ontzettend veel voorkomen.

In mijn werk in het HR vak heb ik 25 jaar ervaring opgedaan met sollicitatie procedures en het voeren van gesprekken met honderden sollicitanten. Daarin heb ik veel successen en ook een boel veel gemaakte fouten gezien.

Vanuit die kennis en ervaring help ik mijn klanten ook bij het solliciteren. Daardoor weet ik aardig van de hoed en de rand, het is immers mijn vak.

Neem daarbij de arbeidsmarkt van dit moment, die ook weer vraagt om een heel andere aanpak dan bijv. 3 of 10 jaar geleden. Plus het feit dat het solliciteren op zichzelf ook enorm is veranderd is t.o.v. een aantal jaren geleden.

Dat alles heeft geleid tot die aardige waslijst aan tips en meest gemaakte fouten die ik heb verzameld die jou kunnen helpen als je aan het solliciteren gaat of bent.

Deze tips én fouten deel ik in de online masterclass “succesvol solliciteren: tips én meest gemaakte fouten”.

🎯Deze geef ik eens per kwartaal. Hij is online via Zoom. Bekijk hier wanneer de volgende masterclass is, de prijs om je in te schrijven is EUR 27,- incl. BTW.

Voor wie is deze masterclass? Voor jou als je:

·        benieuwd bent naar wat je in deze arbeidsmarkt beter wel en wat juist niet kunt doen om die baan te vinden én te worden aangenomen
·        merkt dat je niet zo makkelijk uitgenodigd wordt op basis van jouw sollicitatiebrief en/of niet goed door sollicitatiegesprekken heen komt
·        solliciteren spannend vindt en/of tips wilt zodat je op de juiste manier kunt solliciteren
·        benieuwd bent naar wat je moet doen om succes te hebben met jouw sollicitaties
·        jij iets anders wilt gaan doen maar niet goed weet hoe je die motivatie het beste kunt toelichten in jouw sollicitatie

Dit heb je na afloop:

·        tips waarmee jij direct aan de slag kunt en die je kunt doorvoeren in jouw sollicitaties
·        je kent de meest gemaakte fouten bij solliciteren zodat je die kunt voorkomen
·        kennis van de huidige arbeidsmarkt waarbij je weet wat je beter wel en niet kunt doen
·        je kent meerdere wegen naar die baan zodat je kunt bepalen wat het beste bij jou past
·        je weet wat in deze tijd belangrijk is bij het solliciteren
·        toelichten waarom jij die baan zo graag wilt is een stuk makkelijker voor je

Lees je dit en denk je: dit kan ik gebruiken? Je kunt je hier inschrijven, dan ontvang je de Zoom link in je mail: ja, ik ben er graag bij!

Leuk je dan te zien!

Hartelijke groeten,
Francis